Smažená makrela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená makrela
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
600 g | Makrela obecná |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
100 ml | Omáčka tatarská |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 636,6mg |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 9,7mg |
Vláknina | 917,0mg |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená makrela postup přípravy receptu:
1 | Rybu dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a kousky ryby usmažíme ze všech stran dozlatova. |
3 | Rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s tatarskou omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu doporučujeme opečené brambory. Tatarskou omáčku můžeme vyměnit za kečup.