Ďábelská treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelská treska
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř cayenský |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 696,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Pepř cayenský, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelská treska postup přípravy receptu:
1 | Tresky dobře očistíme, podél páteře nařízneme a vyjmeme páteř. Ryby osolíme, posypeme špetkou cayenského pepře a vložíme do vymazaného pekáčku máslem. |
2 | Ještě je potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, velmi lehce posypeme moukou a podlijeme trochou rybího vývaru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. |
3 | Na talíři ryby posypeme posekanou petželkou a podáváme s plátkem citronu. |