Treska z Dieppe - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska z Dieppe
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 23744 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mušle slávky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 634,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska z Dieppe postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme slávky, přidáme kousek cibule, snítku petrželky, stroužek česneku, zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a jakmile se začnou otevírat, stáhneme je z plotny. Ještě chvilku počkáme, až se otevřou všechny. Slávky scedíme. |
2 | Do máslem vymazaného pekáčku vložíme očištěné tresky, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vývaru ze slávek. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, často podléváme. |
3 | Rozdělíme ryby na talíře a obložíme slávkami vyndanými z ulit. |