Treska s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23745 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Citrony |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 699,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Ryby dobře očistíme, nařízneme na hřbetu a vyndáme páteř. Tresky osolíme, opepříme i zevnitř, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme bylinkami, zakapeme šťávou z půlky citronu, podlijeme vínem, vodou a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. |
2 | Porce ryby na talíři posypeme posekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu. |