Tresky na pekáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresky na pekáči
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23747 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Pepř černý celý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Pepř černý celý, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresky na pekáči postup přípravy receptu:
1 | Tresky očistíme, nařízneme podél hřbetu a vyndáme páteř. Vykuchané ryby osolíme, opepříme i zevnitř, lehce obalíme v mouce. Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme ryby, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme pokrájenou cibulí, přidáme pár zrnek celého pepře a bobkový list. Podlijeme vývarem, dáme zapéct. Během pečení podléváme bílým vínem a vodou. Pečeme asi 30 minut, až nám omáčka zhoustne. |
2 | Na talířích porce ryby přelijeme omáčkou z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou. |