Recept

Thajské zelené kari s kuřetem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23749

Ingredience

MARINÁDA
20 g Bazalka
3 ks Chilli paprička
8 ks Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
2 kávová lžička Koriandr mletý
30 g Koriandr čerstvý
4 ks Limetka
30 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
8 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
Thajské zelené kari s kuřetem
685 g Kuřecí prsa
115 g Mléko kokosové
15 ml Olej olivový
20 ks Pistácie

Nutriční hodnoty jedné porce

137% Kalorie 2,712 kcal
Kilojoule 11 346kJ
44% Sacharidy 157 g
267% Tuky 200 g
12% Sodík 244 mg
205% Bílkoviny 115 g

Thajské zelené kari s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Na marinádu si připravíme jarní cibulku nebo pórek a nakrájíme na jemné plátky. Zelené chilli papričky zbavíme semínek a jemně nasekáme. Zázvor si nastrouháme a nasekáme snítky citrónové trávy, bazalku a koriandr. Všechny přísady na marinádu spolu smícháme. Včetně šťávy z limetek, utřeného česneku a mletého koriandru. Vložíme směs do kuchyňského robotu a rozmixujeme do hladka. Kuřecí kousky bez kosti a kůže marinujeme v lednici 1-2 hodiny.

2

Na pánvi rozehřejeme 15 ml olivového oleje a na mírném plamenu 2-4 minuty restujeme kousky dozlatova. Zbytek marinády dáme stranou a přidáme ji, až kuřecí kousky budou nahnědlé a necháme chvíli (3-5 minut) provařit.

3

Dále přidáme kokosové BBB mléko a přivedeme k varu. To by mělo trvat 7-10 minut. Poté by mělo být kuře hotové.

4

Ozdobíme pistáciovými ořechy a podáváme.

Poznámka

S kokosovým mlékem počkáme alespoň šest měsíců po odeznění příznaků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept