Treska Richelieu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska Richelieu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
30 g | Lanýž |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 181,2mg |
Draslík | 713,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska Richelieu postup přípravy receptu:
1 | Tresky důkladně očistíme a vyvrhneme. Potřeme solí, pepřem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. Usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Po usmažení do zbytku másla přidáme pokrájeného lanýže, orestujeme, zakapeme citronovou šťávou, přilijeme trošku vývaru a touto omáčkou s lanýžem kousky ryb přelijeme. |