Kuře na šalvěji se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na šalvěji se žampióny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23752 |
Ingredience
455 g | Kuřecí prsa |
15 ml | Olej olivový |
5 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 97,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na šalvěji se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme čerstvé listy šalvěje, sůl a kuřecí prsa bez kosti nakrájené na kostky. Až kuře zhnědne, asi za 5-7minut, přidáme žampiónové kloboučky nakrájené na kostičky a pánev přikryjeme pokličkou. |
2 | Necháme vařit, dokud nebude kuře hotové, přibližně 10-15minut. Pokud houby pustí moc vody, necháme vodu vyvařit tím, že pokličku malinko odklopíme. |