Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23763
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Česnek
250 g Garnát obecný
500 g Mušle slávky
60 ml Ocet vinný
120 g Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
300 g Rýže Basmati
600 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
10% Sacharidy 37 g
47% Tuky 35 g
68% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Salát po baskicku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mušličky a dáme na 2 hodiny do osolené studené vody. Očistíme špenátové listy a vhodíme do pánve s osolenou vodou, uvedeme do varu a špenát 15 minut dusíme.

2

Špenát vyjmeme naběračkou a tekutinu vymačkáme do hrnce s tekutinou, v níž se špenát vařil. Tekutinu uvedeme znovu do varu, nasypeme rýži, povaříme cca 12 minut a scedíme. Vyklopíme do salátové mísy, zalijeme olejem a bílým vinným octem. Osolíme a opepříme.

3

Garnáty oloupeme, odstraníme černé střívko a povaříme 3-4 minuty v páře. Odrhneme slávky. Scedíme mušličky, vhodíme do pánve na oheň, přidáme slávky, rozmačkaný česnek, nasekanou petrželku, olivový olej a bílé víno. Na středním plameni necháme mušličky a slávky za občasného zatřesení pánví otevřít. Pánev stáhneme z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušličky a slávky vyhodíme.

4

Papriky pokrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přidáme garnáty, vyloupané měkkýše, vše zalijeme olejem a vinným octem. Osolíme a opepříme. Vše přemístím do salátové mísy k rýži a promícháme. Salát podáváme studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept