Zeleninová polévka se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se špagetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23764 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
225 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
145 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
40 ml | Protlak rajčatový |
150 g | Slanina vepřová |
60 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
1250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 31,1mg |
Draslík | 967,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Na oleji vaříme pět minut nakrájenou slaninu, kousky cibule, dva nakrájené stroužky česneku, kolečka mrkve a pórku a kousky brambor. Pak přidáme vývar, protlak, vše dusíme pod pokličkou dvacet minut. Poté vložíme nalámané špagety a povaříme je v polévce deset minut. |
2 | Polévku osolíme, opepříme a podáváme s chlebem. |