Garnát s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnát s rýží
Garnát s rýží
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23765 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
4 ks | Cibule |
2 kg | Garnát obecný |
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
300 g | Rýže Basmati |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
1 dl | Víno bílé |
1 dl | Víno Marsala |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 762,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnát s rýží postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme garnáty, vhodíme do hrnce, zalijeme osolenou vařící vodou, přidáme oloupané a na poloviny překrojené cibulky a celer. Necháme několik minut povařit, vyjmeme a vodu uschováme. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a dáme stranou. |
2 | V hmoždíři utlučeme hlavy garnátů. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme spařená a oloupaná rajčata. Za 2 minuty přidáme v hmoždíři rozetřené garnáty. Vše 5 minut podusíme, přilijeme rybí vývar a půl hodiny povaříme. V pánvi rozehřejeme máslo, 2 minuty smažíme ocásky garnátů, přidáme propasírovaná rajčata, sůl a pepř. |
3 | Oloupeme a nasekáme zbývající cibuli a osmažíme. Přisypeme rýži a smažíme. Zalijeme bílým vínem, marsalou a přiléváme scezený vývar. Stáhneme rýži z ohně, vmícháme zbývající máslo a nastrouhaný sýr. Rýži podáváme na omáčce z garnátů, posypané nasekanou petrželkou. |