Česneková polévka s chlebem po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková polévka s chlebem po francouzsku
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23766 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
750 g | Cibule |
1250 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 12,7mg |
Draslík | 580,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 101,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková polévka s chlebem po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na másle zpěníme plátky cibule a jeden prolisovaný stroužek česneku. Pražíme je až třicet pět minut, pak přidáme mouku a pokračujeme tři minuty. Poté po částech přiléváme vývar, přivedeme ho k varu, zmírníme teplotu a směs dusíme třicet minut pod pokličkou. Polévku osolíme a opepříme. |
2 | Polévku servírujeme v miskách s opečeným chlebem a kousky sýra. |