Recept

Knedlíčková polévka s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23769

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
2 ks Kuřecí křídla
4 ks Kuřecí stehna
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pórek
170 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Soda jedlá
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 945kJ
14% Sacharidy 51 g
126% Tuky 94 g
16% Sodík 323 mg
74% Bílkoviny 42 g

Knedlíčková polévka s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Stehna, kousky cibule a mrkve a polovinu bylinek ponoříme v 1500 ml vody a 1 hodinu je na mírném plameni povaříme. Vývar scedíme a zbavíme ho tuku. Kuřecí stehna zbavíme kostí a nakrájíme ho na kousky.

2

Na polovině másla vaříme na pánvi pokrájené brambory a plátky pórků. Přidáme 1 litr vývaru a koření, pokračujeme tak 15 minut, až zelenina změkne. Brambory pak s pórkem umixujeme a přidáme maso.

3

Vedle si smícháme mouku, sodu, strouhanku, bylinky a koření. Přidáme 80 ml vody a vytvarujeme 8 knedlíčků, povaříme je v osolené vodě 20 minut.

4

Na zbytku másla smažíme 8 minut křidélka. Pak je vložíme do polévky i se zbylým vývarem. Povaříme ji ještě 2 minuty a podáváme se smetanou a knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept