Recept

Jablková polévka s krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23774

Ingredience

2 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 ks Jablka
1 špetka Majoránka
500 ml Mléko plnotučné
80 ml Olej rostlinný
2 ks Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
625 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 228kJ
16% Sacharidy 58 g
39% Tuky 29 g
40% Sodík 790 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jablková polévka s krutony postup přípravy receptu:

1

Na 40 ml oleje potřeme plátky chleba důkladně česnekem, pak je nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Na zbytku oleje smažíme pět minut kousky pastináku a cibule. Vložíme kostičky jablka, vývar, nasekanou petržel a sušenou majoránku. Směs přivedeme k varu, povaříme ji dvacet minut doměkka.

2

Polévku odstavíme, přidáme mléko a ušleháme ji dohladka. Přihřejeme ji a podáváme s krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept