Vepřové závitky na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky na medu
Vepřové závitky na medu
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 ml | Džus jablečný |
40 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
20 ml | Med včelí |
20 ml | Omáčka sójová |
125 ml | Omáčka švestková |
900 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 159,8mg |
Draslík | 299,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 68,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Džus jablečný, Hrozinky, Jablka, Med včelí, Omáčka švestková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky na medu postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme a nakrájíme na plátky 10 x 10 cm. Smícháme citronovou šťávu, kousky jablek a rozinky. Maso potřeme švestkovou šťávou a na každý kousek naklademe trochu rozinkové směsi. Závitky zavážeme a umístíme do pekáčku. |
2 | Smícháme jablečnou šťávu, omáčku a med. Směs nalijeme na závitky a přikryjeme je alobalem. Tak je pečeme asi dvacet pět minut dozlatova. |
3 | Okamžitě podáváme. |