Recept

Krůtí karbanátek s šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23778

Ingredience

Kořeněné máslo - Ghee
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
1 špetka Kardamom
1 kávová lžička Kurkuma
1 špetka Muškátový oříšek
350 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
12 g Zázvor celý
10 stroužek Česnek
Krůtí karbanátek s šalvějí
14 g Kořeněné máslo Ghee
455 g Krůtí maso
28 g Mouka mandlová
1 špetka Pepř černý mletý
6 plátek Prosciutto sušené
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 334kJ
2% Sacharidy 6 g
69% Tuky 52 g
5% Sodík 92 mg
32% Bílkoviny 18 g

Krůtí karbanátek s šalvějí postup přípravy receptu:

1

Do mletého masa dobře vmícháme šalvěj, vytvarujeme 6 karbanátků, každý zabalíme do plátku prosciutta. Zajistíme párátkem.

2

Ochutíme mandlovou mouku solí a pepřem, obalíme v ní karbanátky. Zbytkem mouky můžeme karbanátky zasypat. Na pánvi rozpálíme kořeněné máslo Ghee a smažíme karbanátky 5 - 10 minut z jedné strany do zlatova, z druhé strany dalších 5 - 10 minut. Jestli jsou hotové nejlépe poznáme, když je rozřízneme.

3

Kořeněné máslo Ghee:

4

Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme máslo na mírném plameni. Necháme zhnědnout, přivedeme k varu a vmícháme na hrubo posekanou cibuli, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, hřebíček, kurkumu, mletou skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Zmenšíme oheň a necháme v nepřikrytém hrnci probublávat 45 minut. Mléčná usazenina dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by naopak mělo být zprůhlednět.

5

Čirou tekutinu pomalu slijeme přes jemnou gázu do misky.

6

Mléčnou i jinou usazeninu odstraníme. Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a v lednici uchováváme (maximálně 2 měsíce).

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept