Krůtí karbanátek s šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí karbanátek s šalvějí
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23778 |
Ingredience
Kořeněné máslo - Ghee | |
---|---|
10 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
1 špetka | Kardamom |
1 kávová lžička | Kurkuma |
350 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
12 g | Zázvor celý |
Krůtí karbanátek s šalvějí | |
14 g | Kořeněné máslo Ghee |
455 g | Krůtí maso |
28 g | Mouka mandlová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 plátek | Prosciutto sušené |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 115,9mg |
Draslík | 305,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 51,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kurkuma, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Zázvor celý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Kořeněné máslo Ghee, Krůtí maso, Mouka mandlová, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí karbanátek s šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Do mletého masa dobře vmícháme šalvěj, vytvarujeme 6 karbanátků, každý zabalíme do plátku prosciutta. Zajistíme párátkem. |
2 | Ochutíme mandlovou mouku solí a pepřem, obalíme v ní karbanátky. Zbytkem mouky můžeme karbanátky zasypat. Na pánvi rozpálíme kořeněné máslo Ghee a smažíme karbanátky 5 - 10 minut z jedné strany do zlatova, z druhé strany dalších 5 - 10 minut. Jestli jsou hotové nejlépe poznáme, když je rozřízneme. |
3 | Kořeněné máslo Ghee: |
4 | Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme máslo na mírném plameni. Necháme zhnědnout, přivedeme k varu a vmícháme na hrubo posekanou cibuli, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, hřebíček, kurkumu, mletou skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Zmenšíme oheň a necháme v nepřikrytém hrnci probublávat 45 minut. Mléčná usazenina dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by naopak mělo být zprůhlednět. |
5 | Čirou tekutinu pomalu slijeme přes jemnou gázu do misky. |
6 | Mléčnou i jinou usazeninu odstraníme. Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a v lednici uchováváme (maximálně 2 měsíce). |
Poznámka
Servírujeme teplé.