Rýže se slávkami po tarantsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se slávkami po tarantsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23785 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
800 g | Mušle slávky |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
300 g | Rýže jasmínová |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 dl | Víno bílé |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 742,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Rýže jasmínová, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se slávkami po tarantsku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme petrželku a nasekáme ji. Oloupeme stroužek česneku a rozdrtíme ho. Odrhneme slávky a důkladně je omyjeme ve studené vodě. Vložíme je do pánve, přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno a olej. Necháme pod pokličkou na středním plameni za občasného zatřesení pánví otevřít. |
2 | Stáhneme pánev z ohně, vyloupejeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a zavřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu z vaření a uschováme. Oloupeme cibule a jemně je pokrájíme. Oloupeme brambory a pokrájíme je na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Zapékací nádobu vytřeme olejem, rozprostřeme na dno vrstvu cibule, vrstvu brambor, vrstvu vyloupaných měkkýšů a nakonec rýži. Vše zalijeme bílým vínem, olejem a osolíme. Stejným způsobem postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Navrch přidáme směs rajčat, brambor a vyloupaných měkkýšů. |
3 | Vše posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem, zastříkneme olejem, zalijeme tekutinou z vaření slávek a rybím vývarem. Nádobu vložíme na 30-40 minut do trouby předehráté na 180 °C. Hotový pokrm necháme pár minut odstát. Podáváme horký přímo v zapékací nádobě. |