Mandlové tyčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové tyčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2379 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Droždí |
50 g | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 89,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Mandle, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové tyčky postup přípravy receptu:
1 | Mouku se špetkou soli smícháme s máslem, přilijeme kvásek z mléka a droždí. |
2 | Vypracujeme těsto do tvaru koule a necháme je asi dvě hodiny ve studené vodě. |
3 | Když těsto vyplave, rozválíme plát a vykrajujeme tyčky asi 12 cm dlouhé, potřeme je olejem, posypeme paprikou a do každé zatlačíme 3-4 půlky mandle. |
Poznámka
Těsto kynuté pod vodou ihned pečeme v horké troubě.