Sladká omáčka z višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká omáčka z višní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23793 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
150 g | Cukr třtinový |
20 ml | Džus višňový |
1 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
100 ml | Víno bílé |
500 g | Višně |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 283,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Pudinkový prášek - vanilkový, Víno bílé, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džus višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká omáčka z višní postup přípravy receptu:
1 | Bílé víno smícháme s vodou a cukrem. Do vzniklé tekutiny ještě přidáme vypeckované višně. Celou směs přivedeme k varu. Poté vaříme 10 minut. Jakmile višně změknou, celou směs rozmixujeme. Poté promícháme s pudinkem a višňovým džusem. |
2 | Hotovou omáčkou poléváme zmrzlinu. |