Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 23795
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Česnek
1 špetka Chilli paprička sušená
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1365 g Mušle slávky
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
8 g Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 783kJ
8% Sacharidy 28 g
66% Tuky 50 g
137% Sodík 3 g
146% Bílkoviny 82 g

Mušle s česnekem postup přípravy receptu:

1

Mušle nebo škeble (či jejich kombinace) omyjeme a dáme do velkého, hlubokého hrnce. Přidáme na jemno nasekanou petržel, nasekaný česnek, sůl, oregano a sušené chilli papričky. Zalijeme vodou, přidáme olej. Vaříme na mírném plameni, dokud se směs nezačne vařit.

2

Snížíme plamen a necháme pobublávat, dokud se mušle neotevřou. Asi 3-5 minut. Rozevřeme všechny, které se neotevřely a ihned podáváme. Můžeme přidat plátek másla, který se rozpustí na mušlích.

Poznámka

Při omývání mušle kontrolujeme. Pokud jsou pootevřené, přitlačíme je k sobě. Pokud se nezavře, dáme pryč. Odstraníme také ty, které se uvařením neotevřou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept