Recept

Pikantní krevety s hořčičnými semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 23797
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 kávová lžička Hořčičné semínko
1 špetka Kardamom
1 špetka Koriandr celý
455 g Krevety tygří
1 kávová lžička Kurkuma
28 g Máslo čerstvé
60 ml Mléko kokosové
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
1% Sacharidy 5 g
19% Tuky 14 g
4% Sodík 87 mg
51% Bílkoviny 28 g

Pikantní krevety s hořčičnými semínky postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme utřený česnek, nastrouhaný zázvor, kurkumu, chilli koření, celá hořčičná semínka a kardamom. Do další misky dáme krevety, které jsme očistili a zbavili střívek a ocásků.

2

Na malé pánvi rozpustíme máslo. Přidáme směs koření, mícháme 1-2 minuty, dokud se vše řádně nespojí. Sundáme z plamene, přidáme směs do krevet a řádně je ve směsi obalíme. Přikryjeme a necháme v lednici naložené asi 1 hodinu.

3

Zbývající (14 g) máslo rozpustíme na pánvi. Přidáme krevety a na mírném plameni vaříme 3-5 minut se stálým mícháním. Přidáme kokosové BBB mléko, sůl a pepř a necháme 5-8 minut provařit. Až budou krevety hotové, měly by být neprůsvitné. Ozdobíme nasekaným koriandrem.

Poznámka

Černá hořčičná semínka najdeme ve většině asijských obchodů s potravinami. Než zkusíme semínka, počkáme alespoň tři měsíce po odeznění příznaků. S kokosovým mlékem počkejte šest měsíců po odeznění příznaků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept