Klatovský závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klatovský závitek
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 238 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
300 g | Cibule |
20 g | Hořčice |
4 plátek | Hovězí maso zadní |
750 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 298,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 115,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klatovský závitek postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. |
2 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme. |
3 | Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky. |
4 | Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem. |
5 | Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme. |
6 | Závitky podáváme přelité procezenou šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.
Recept určitě doporučuji. Jednoduchá příprava, kombinace ingrediencí zajišťuje vynikající chuťový zážitek. Jako přílohu jsem zvolila rýži, myslím, že touto volbou jsem dovedla recept k dokonalosti. Skutečně výborné!