Recept

Polévka s rybími knedlíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23801
Kategorie: Polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
50 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
120 g Hrozinky
1 ks Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
100 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
50 g Strouhanka
5 g Sůl
1 kg Treska aljašská
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 797kJ
19% Sacharidy 70 g
62% Tuky 46 g
40% Sodík 794 mg
103% Bílkoviny 58 g

Polévka s rybími knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Vykucháme a omyjeme rybu, uřízneme hlavu, stáhneme kůži, pokrájíme na větší kusy a vykostíme. Hlavu, kosti a kůži dáme do hrnce. Přilijeme litr a půl mírně osolené vody, přidáme mrkev, cibuli a bobkový list. Vše povaříme 40 minut, ke konci vmícháme citronovou šťávu.

2

Rybí maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme chlebovou střídu, kterou jsme namočili do vody a vymačkali. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaná piniová semínka, hrozinky, vyklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli.

3

Vše promícháme. Ze směsi tvoříme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Dozlatova osmažené knedlíčky vytahujeme z oleje a pokládáme na kuchyňský savý papír. Rozdělíme do čtyř talířů, přelijeme horkým a scezeným rybím vývarem a hotový pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept