Polévka s rybími knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s rybími knedlíčky
Polévka s rybími knedlíčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23801 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
120 g | Hrozinky |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
100 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 171,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,9mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Hrozinky, Oříšky piniové, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s rybími knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Vykucháme a omyjeme rybu, uřízneme hlavu, stáhneme kůži, pokrájíme na větší kusy a vykostíme. Hlavu, kosti a kůži dáme do hrnce. Přilijeme litr a půl mírně osolené vody, přidáme mrkev, cibuli a bobkový list. Vše povaříme 40 minut, ke konci vmícháme citronovou šťávu. |
2 | Rybí maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme chlebovou střídu, kterou jsme namočili do vody a vymačkali. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaná piniová semínka, hrozinky, vyklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli. |
3 | Vše promícháme. Ze směsi tvoříme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Dozlatova osmažené knedlíčky vytahujeme z oleje a pokládáme na kuchyňský savý papír. Rozdělíme do čtyř talířů, přelijeme horkým a scezeným rybím vývarem a hotový pokrm podáváme. |