Linguine s dýní a slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s dýní a slávkami
Linguine s dýní a slávkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23805 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Dýně |
30 g | Kerblík |
250 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Mušle slávky |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 g | Těstoviny Conchiglie |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 394,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Kerblík, Mušle slávky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s dýní a slávkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme dýni, odstraníme semínka, dužinu pokrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a tolik studené vody, aby byly kousky dýně zakryté. Pomalu vaříme na mírném plameni 20-30 minut, dokud nebude dýně měkká. |
2 | Mezitím odrhneme slávky, omyjeme je pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme omytou petrželku, olej a necháme je na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji. |
3 | Dýni propasírujeme sítem do hrnce, ve kterém se vařila. Přidáme tekutinu z vaření slávek a dostatečné množství vody, abychom získali krém správné hustoty, a přivedeme ho pomalu k varu. Omyjeme kerblík, jemně ho osušíme utěrkou a nasekáme. |
4 | V hrnci uvaříme rozlámané těstoviny. Scedíme je a minutu ještě povaříme v polévce. Hotovou polévku podáváme horkou, posypanou nasekaným kerblíkem. |