Minestra s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestra s mušlemi
Minestra s mušlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23809 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 kg | Mušle slávky |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 g | Těstoviny flíčky |
100 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestra s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, pak je hrubě nasekáme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme. |
2 | Scedíme mušličky, vhodíme je do pánve, přilijeme lžíci oleje, polovinu bílého vína a na středním plameni je za občasného zatřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji. |
3 | Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme trochu petrželky, osmažíme stroužek česneku a vyhodíme ho. Přilijeme zbývající víno, necháme ho vyvařit. Přilijeme tekutinu z vaření mušliček a rybí vývar, přidáme rajčata, vaříme vše 6-7 minut. |
4 | Mezitím uvedeme v hrnci do varu patřičné množství vody, osolíme ji, dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme a dáme je do polévky. Pak přidáme vyloupané měkkýše a minutu je prohříváme. Polévku dosolíme, posypeme zbývající nasekanou petrželkou a podáváme. |