Úhoř s balzamikem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř s balzamikem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Salát ledový |
5 g | Sůl |
1200 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 69,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř s balzamikem postup přípravy receptu:
1 | Obřezáme úhoři kůži kolem krku, uchopíme ho do utěrky a celou kůži stáhneme. Vykostíme ho, pokrájíme na kusy dlouhé asi 6 cm, osolíme, opepříme, opečeme bez omastku v nepřilnavé pánvi. |
2 | Přemístíme pokrájeného úhoře do pekáčku a dáme ho na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C, pak pekáček vytáhneme z trouby a potřeme všechny kusy úhoře octem. |
3 | Do misky dáme sůl, pepř a lžíci octa, přilijeme olej a vymícháme zálivku. Přelijeme jí omyté salátové listy a úhoře podáváme se salátem. |