Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23811
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Cibule
30 g Hrozinky
100 g Mandle
100 ml Ocet vinný
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1200 g Pražma
10 g Šafrán
5 g Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 355kJ
7% Sacharidy 25 g
22% Tuky 16 g
37% Sodík 738 mg
116% Bílkoviny 65 g

Pražma s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Hrozinky vhodíme na 15 minut bobtnat do vlažné vody. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, promyjeme, uřízneme hlavu a ploutve, podélně ji rozpůlíme a vyjmeme páteř, abychom dostali dva plátky. Pokrájíme je na kusy o šířce dvou prstů.

2

Oloupeme cibule, pokrájíme na kolečka a osmažíme na oleji ve velké pánvi. Přidáme bobkový list, ocet, zalijeme vše vínem a necháme ho vyvařit, zalijeme cibuli vodou, přidáme šafrán a 10 minut vaříme.

3

Přidáme kusy rybího masa, dusíme je 10-12 minut, v polovině dušení je opatrně obrátíme, osolíme a opepříme. Dvě minuty před koncem dušení přidáme scezené hrozinky a pokrájené mandle. Hotový horký pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept