Recept

Mořský ďas s bramborami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23813

Ingredience

250 g Brambory
600 g Mořský ďas
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
200 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 ks Česnek
3 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 125kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 12 g
26% Sodík 525 mg
42% Bílkoviny 24 g

Mořský ďas s bramborami postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku společně s česneku. Omyjeme rybí plátky a nakrájíme je na proužky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do ní pokrájené brambory, posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou, zalijeme je naběračkou vody a na mírném plameni je povaříme asi 10 minut nebo dokud nebudou měkké.

3

Vložíme na brambory pokrájené rybí maso, posypeme ho šafránem, zalijeme vínem a necháme víno na prudkém plameni vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše ještě 5 minut podusíme a rybí maso poléváme vydušenou šťávou. Hotový pokrm přemístíme na servírovací mísu a horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept