Vepřové s nudlemi po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s nudlemi po čínsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Mrkev kořen |
450 g | Nudle vaječné |
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
60 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Rýžový škrob |
2 ks | Šalotka |
20 ml | Sherry brandy |
225 g | Vepřové maso mleté |
170 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 622,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 55,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Nudle vaječné, Olej rostlinný, Šalotka, Vepřové maso mleté, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Rajčatová šťáva, Rýžový škrob, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s nudlemi po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Nudle uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Smícháme vepřové, sójovou omáčku, sherry a škrob. |
3 | Na wok pánvi na oleji třicet sekund prudce smažíme nakrájené šalotky a mletý zázvor. Pak přidáme vepřovou směs, kousky mrkve a smažíme je dalších deset minut, až bude maso hnědé. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar a směs povaříme. Vložíme nudle a pokračujeme ještě pět minut, až se většina tekutiny vstřebá. |
Poznámka
Pokrm podáváme s vínem a kousky šalotky a bazalky.