Batátové lupínky s paprikovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batátové lupínky s paprikovým dipem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23815 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
4 ks | Brambory sladké (Batáty) |
8 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Kmín drcený |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
260 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 526,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,4mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli koření mleté, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batátové lupínky s paprikovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté batáty nakrájíme na tenčí lupínky. Rozšleháme bílky s mletým chilli a novým kořením a namočíme do nich lupínky. |
2 | Pečicí plech vymažeme olejem, naklademe na něj lupínky a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C asi 30 minut. |
3 | Paprikový dip připravíme tak, že z paprik odstraníme semena, papriky nakrájíme na malé kostky a promícháme s kmínem a nasekanou petrželovou natí. Oloupaný česnek rozmixujeme a přidáme k okořeněným paprikám, doplníme olejem a směs rozmixujeme. Poté dochutíme solí a octem. |
4 | Opečené lupínky osolíme a opepříme. Dip nalijeme do misky a podáváme s lupínky. |