Recept

Batátové lupínky s paprikovým dipem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23815
Kategorie: Salsy

Ingredience

4 ks Brambory sladké (Batáty)
8 stroužek Česnek
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Kmín drcený
1 špetka Nové koření mleté
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
260 ml Olej rostlinný
3 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
6% Sacharidy 21 g
88% Tuky 66 g
14% Sodík 279 mg
11% Bílkoviny 6 g

Batátové lupínky s paprikovým dipem postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté batáty nakrájíme na tenčí lupínky. Rozšleháme bílky s mletým chilli a novým kořením a namočíme do nich lupínky.

2

Pečicí plech vymažeme olejem, naklademe na něj lupínky a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C asi 30 minut.

3

Paprikový dip připravíme tak, že z paprik odstraníme semena, papriky nakrájíme na malé kostky a promícháme s kmínem a nasekanou petrželovou natí. Oloupaný česnek rozmixujeme a přidáme k okořeněným paprikám, doplníme olejem a směs rozmixujeme. Poté dochutíme solí a octem.

4

Opečené lupínky osolíme a opepříme. Dip nalijeme do misky a podáváme s lupínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept