Pstruh s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s garnáty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23817 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule červená |
250 g | Cuketa |
300 g | Garnát obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
20 ml | Pomerančová šťáva |
400 g | Pstruh |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 218,5mg |
Draslík | 810,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 882,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Paprika červená, Paprika žlutá, Pomerančová šťáva, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s garnáty postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s mírně osolenou vodou vaříme 3 minuty garnáty, pak je vyjmeme děrovanou lžící, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je a odstraníme z nich černé střívko. Z pstružích plátků odřízněte kůži, pokrájíme je na kousky, osolíme a opepříme. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Nasekáme cibuli a jemně nasekáme petrželku. |
2 | Oloupeme stroužky česneku a mírně je osmažíme společně s nasekanou cibulí v pánvi na 2 lžících oleje. Přidáme nakrájené papriky a dusíme je 5-6 minut,osolíme je a opepříme, vyhodíme česnek a stáhneme pánev z ohně. |
3 | Na zbývajícím oleji smažíme v jiné pánvi za častého míchání 5-6 minut pokrájené cukety, osolíme je, opepříme a stáhneme pánev z ohně, dokud jsou cukety ještě al dente. Dáme veškerou zeleninu z obou pánví v jedné vrstvě do zapékací nádoby, posypeme vše petrželkou, zalijeme pomerančovou šťávou, poklademe vločkami másla, navrch dáme pokrájené rybí maso, nádobu zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7-8 minut. Minutu před koncem pečení přidáme do nádoby ocásky garnátů. Hotový pokrm horký podáváme. |