Kotlety na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety na zelí
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23818 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí kotlety s kostí |
500 g | Jablka |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kotlety s kostí, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety na zelí postup přípravy receptu:
1 | Na oleji v kastrolu restujeme z obou stran dvě minuty kotlety dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme v teple. |
2 | Do kastrolu přidáme kousky cibule, smažíme je pět minut doměkka a dozlatova, přidáme nastrouhané zelí, oloupané plátky jablek bez jádřince, víno, sůl a pepř. Vložíme i kotlety, kastrol přikryjeme a pokrm pečeme v troubě asi hodinu a půl doměkka. Během pečení kotlety poléváme vínem. |