Fazolové chilli con carne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové chilli con carne
Fazolové chilli con carne
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23824 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
500 g | Fazole červené |
1,3 kg | Hovězí maso mleté |
250 ml | Hovězí vývar základní |
10 ks | Hřebíček |
1,5 kávová lžička | Kmín drcený |
80 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
400 g | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 118,7mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Fazole červené, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Kmín drcený, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové chilli con carne postup přípravy receptu:
1 | Tři stroužky česneku prolisujeme, do jedné cibule napícháme hřebíčky, zbylé dvě nakrájíme najemno. |
2 | Fazole namočíme přes noc do vody, ráno je scedíme a povaříme deset minut v 1500 ml čisté vody spolu s půl lžičkou kmínu, jedním prolisovaným česnekem, petrželí, cibulí s hřebíčkem, bobkovým listem a solí. Vaříme je asi hodinu a půl na mírném ohni. Vyjmeme cibuli, bobková list, petržel a fazole scedíme. |
3 | Na pánvi na třech čtvrtinách oleje smažíme doměkka nasekané cibule, přidáme zbylý česnek na minutu a směs pak vyjmeme. |
4 | Na pánvi na se zbytkem oleje opékáme maso dozlatova, přidáme cibuli s česnekem, oregano, zbytek kmínu, protlak, vývar, sůl, chilli a pod pokličkou vše vaříme asi třicet minut. Přidáme fazole a dusíme je dalších třicet minut. |
5 | Okamžitě podáváme. |
Chilli con carne jsem vařila úplně poprvé a mohu říci, že určitě ne naposledy. Tento recept nám velice chutnal, vypadal složitě, ale byl nakonec vcelku jednoduchý. Podávala jsem s rýží.
Vypadá nádherně, musím zkusit