Kuřecí na kari a smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí na kari a smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23826 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Garam masala |
30 g | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
700 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej rostlinný |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
375 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 765,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Kari koření, Olej rostlinný, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí na kari a smetaně postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme doměkka kousky cibule a dva prolisované stroužky česneku. Vedle si smícháme mouku a kari. Kuřecí nakrájíme na kostičky, obalíme ho v mouce, vložíme na pánev k cibuli a česneku a smažíme čtyři minuty dozlatova. Pak přidáme zbytek mouky, minutu ji smažíme, vkládáme rozinky a celou směs přikrytou povaříme patnáct minut. Poté vložíme tymián, indické koření a necháme ho pět minut, aby uvolnilo aroma. Nakonec maso odstavíme z ohně, přidáme vývar a smetanu a vše ještě chvíli ohříváme. |