Jednoduchý recept

Treska na benediktinský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23827
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
150 ml Olej olivový
600 g Salát okurkový
40 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 kg Treska aljašská
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 118kJ
6% Sacharidy 21 g
42% Tuky 31 g
22% Sodík 437 mg
62% Bílkoviny 35 g

Treska na benediktinský způsob postup přípravy receptu:

1

Celou tresku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 25 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme 15 minut v osolené vodě.

3

Maso z tresky oddělíme od kůže, zbavíme ho kostí, přidáme k uvařeným bramborám a šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme olej a mléko, podle chuti osolíme a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a zapečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

4

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept