Jednoduchý recept

Těstovinová nádivka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23828

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Salám jemný
30 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
120 g Těstoviny vařené (průměr)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 024kJ
3% Sacharidy 10 g
26% Tuky 19 g
20% Sodík 402 mg
16% Bílkoviny 9 g

Těstovinová nádivka postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme se 3 žloutky do pěny. Přidáme 1,5 lžíce strouhanky, mléko, nasekanou petrželku, usmaženou cibulku se slaninou, na kostičky nakrájený salám a nakonec vmícháme uvařené, případně nakrájené těstoviny. Vše promícháme.

2

Do směsi ještě přidáme 1 vejce, okořeníme muškátovým oříškem a květem a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 3 bílků.

3

Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě nebo pekáčku dozlatova.

Poznámka

Nádivku můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept