Těstovinová nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová nádivka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 23828 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Salám jemný |
30 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Těstoviny vařené (průměr) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 199,2mg |
Draslík | 125,7mg |
Vláknina | 812,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Salám jemný, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová nádivka postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se 3 žloutky do pěny. Přidáme 1,5 lžíce strouhanky, mléko, nasekanou petrželku, usmaženou cibulku se slaninou, na kostičky nakrájený salám a nakonec vmícháme uvařené, případně nakrájené těstoviny. Vše promícháme. |
2 | Do směsi ještě přidáme 1 vejce, okořeníme muškátovým oříškem a květem a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 3 bílků. |
3 | Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě nebo pekáčku dozlatova. |
Poznámka
Nádivku můžeme posypat nastrouhaným sýrem.