Treska s bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s bešamelem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 23834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 ml | Bešamel |
600 g | Brambory vařené |
30 g | Cibule |
30 g | Karotka |
10 g | Petržel kudrnka |
40 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 203,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Cibule, Karotka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Rybu rozkrájíme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme kousek karotky, cibule a snítku petrželky. Osolíme a vaříme 20 minut. Rybu scedíme, necháme okapat a zbavíme kůže. |
2 | Bešamel naředíme čerstvou smetanou a přimícháme vařená vejce pokrájená na kostičky. |
3 | Porce ryby rozdělíme na talíře a přelijeme bešamelovou omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami. |