Smažená treska na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená treska na másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
25 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 83,8mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená treska na másle postup přípravy receptu:
1 | Tresku naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky ryby na másle usmažíme. Rybu vyndáme z pánve a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla a necháme rozpustit. Přisypeme posekanou petrželku a přelijeme porce ryby přímo na talířích. |
3 | Podáváme s pečeným bramborem. |