Recept

Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23838

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule
225 g Játra kuřecí
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
5 ml Protlak rajčatový
40 g Slanina vepřová
60 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
570 g Těstoviny konzumní
170 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 368kJ
30% Sacharidy 109 g
31% Tuky 23 g
16% Sodík 316 mg
49% Bílkoviny 28 g

Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Čtyři plátky slaniny na kousky, nakrájenou cibuli smažíme doměkka asi pět minut. Pak přidáme nakrájená játra a restujeme je tři minuty. Přisypeme mouku, majoránku, koření, vlijeme vývar a protlak. Přikrytou pánev vaříme deset minut, až játra změknou. Omáčku ještě zalijeme smetanou a promícháme.

2

Těstoviny na talíři zalijeme omáčkou a ihned je podáváme s bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept