Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23838 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Cibule |
225 g | Játra kuřecí |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ml | Protlak rajčatový |
40 g | Slanina vepřová |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
570 g | Těstoviny konzumní |
170 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 206,9mg |
Draslík | 195,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Játra kuřecí, Majoránka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Čtyři plátky slaniny na kousky, nakrájenou cibuli smažíme doměkka asi pět minut. Pak přidáme nakrájená játra a restujeme je tři minuty. Přisypeme mouku, majoránku, koření, vlijeme vývar a protlak. Přikrytou pánev vaříme deset minut, až játra změknou. Omáčku ještě zalijeme smetanou a promícháme. |
2 | Těstoviny na talíři zalijeme omáčkou a ihned je podáváme s bazalkou. |