Jednoduchý recept

Parmy po janovsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23839

Ingredience

2 ks Ančovička - filety
60 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
10 g Fenykl obecný
15 g Kapary
60 ml Olej olivový
1200 g Parmice
20 g Petržel - nať
400 g Rajčata
20 g Strouhanka
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 28 g
38% Sodík 756 mg
117% Bílkoviny 66 g

Parmy po janovsku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli, pod tekoucí vodou promyjeme kapary od soli. Omyjeme a vykostíme ančovičky. Očistíme žampiony a petržel. Všechny tyto ingredience společně nasekáme a přidáme fenyklová semínka.

2

V malé pánvi smažíme tuto směs na 2 lžících oleje 5 minut, osolíme ji, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit, přidáme spařená a oloupaná rajčata a vše asi 10 minut podusíme.

3

Oškrábeme mořským parmám šupiny, omyjeme je, vykucháme a položíme je do pekáče se zbývajícím olejem. Zalijeme je již hotovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Hotový pokrm podáváme horký v pekáči zastříknutý citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept