Parmy po janovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmy po janovsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Ančovička - filety |
60 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
10 g | Fenykl obecný |
15 g | Kapary |
60 ml | Olej olivový |
1200 g | Parmice |
20 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
20 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Cibule, Citronová šťáva, Fenykl obecný, Parmice, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmy po janovsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, pod tekoucí vodou promyjeme kapary od soli. Omyjeme a vykostíme ančovičky. Očistíme žampiony a petržel. Všechny tyto ingredience společně nasekáme a přidáme fenyklová semínka. |
2 | V malé pánvi smažíme tuto směs na 2 lžících oleje 5 minut, osolíme ji, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit, přidáme spařená a oloupaná rajčata a vše asi 10 minut podusíme. |
3 | Oškrábeme mořským parmám šupiny, omyjeme je, vykucháme a položíme je do pekáče se zbývajícím olejem. Zalijeme je již hotovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Hotový pokrm podáváme horký v pekáči zastříknutý citronovou šťávou. |