Pečené ovoce s mandlemi a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené ovoce s mandlemi a slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23842 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
200 g | Banány |
80 g | Datle |
140 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 752,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 9,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Banány, Datle, Mandle, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené ovoce s mandlemi a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky dáme na 2 hodiny máčet v chladné vodě. Mandle necháme spařit ve vroucí vodě, dokud se neuvolní slupka. Poté mandle oloupeme a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Když jsou mandle opraženy dozlatova, vyjmeme je. |
2 | Vypeckované datle plníme opraženými mandlemi. Švestky vyjmeme z vody, osušíme a také plníme mandlemi. |
3 | Banány nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. |
4 | Jednotlivé kousky ovoce obalujeme v polovičním plátku slaniny, sepneme párátkem, naklademe na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 200°C do zezlátnutí slaniny. |
Poznámka
Mandle můžeme nahradit vyloupanými pistáciemi, případně použít mandle i pistácie.