Lyonská treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonská treska
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23843 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 54,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonská treska postup přípravy receptu:
1 | Tresku naporcujeme na podkovy a povaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka a usmažíme dorůžova. Přidáme porce tresky, posekanou petrželku a špetku pepře. Rybu občas obracíme a smažíme 10 minut. Nakonec zalijeme kvalitním octem a stáhneme z ohně. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborami.