Jednoduchý recept

Losos na okurce a citronu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23844
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
2 kávová lžička Estragon
800 g Losos - filety
150 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
80 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
80 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 780kJ
7% Sacharidy 26 g
55% Tuky 42 g
13% Sodík 267 mg
80% Bílkoviny 45 g

Losos na okurce a citronu postup přípravy receptu:

1

Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Osolíme ji a protřepeme. Hodinu ji tak necháme.

2

Na pánvi rozpustíme 120 g másla a opatrně je přiléváme do mísy přes kus látky. Necháme vychladnout.

3

Zbytek másla na pánvi rozpustíme a šalotku smažíme pět minut doměkka. Vložíme okurku a deset minut ji restujeme. Přilijeme ocet, víno a osm minut je povaříme. Pak přidáme smetanu, estragon a za dvě minuty i koření.

4

Mouku smícháme s kořením, obalíme v ní rybu, na másle ji smažíme pět minut z každé strany dozlatova a podáváme s omáčkou a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept