Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23846
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Dolin - Vermouth
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
800 g Pstruh
50 g Rajčata
50 g Šalotka
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
2% Sacharidy 8 g
31% Tuky 23 g
30% Sodík 597 mg
78% Bílkoviny 44 g

Pstruh s vermutem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme polovinu šalotky. Spaříme půl minuty rajče, scedíme ho, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájejíme ho na kostičky. Vykucháme a promyjeme pstruhy.

2

Do hrníčku nalijeme vermut, přidáme polovinu nasekané petrželky, nasekanou šalotku a pokrájené rajče. Na mírném plameni necháme polovinu vermutu vyvařit, přilijeme smetanu a 5 minut vše povaříme.

3

Do máslem vymazaného pekáče dáme pstruhy, osolíme je a opepříme, zalijeme je bílým vínem, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, dokud pstruhům nevylezou oči z důlků a nebudou matně bílí. Rozdíme pstruhy na předehřáté talíře, přelijeme je omáčkou,posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept