Provensálská treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálská treska
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
80 ml | Olej olivový |
120 g | Olivy černé |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálská treska postup přípravy receptu:
1 | Tresku zbavíme kůže a naporcujeme na větší kusy. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme je jadérek a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud cibule nezačne růžovět. Přidáme rajčata, porce ryby, špetku pepře, půlky oliv bez pecek, papriky a sůl. Přiklopíme a podusíme 20 minut. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |