Jablečné kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné kapsy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23851 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
100 ml | Džus jablečný |
3 ks | Jablka |
60 ml | Likér krémový - Baileys |
500 g | Listové těsto |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Rýžový škrob |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 186,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 81,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Džus jablečný, Jablka, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér krémový - Baileys, Listové těsto, Rýžový škrob, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné kapsy postup přípravy receptu:
1 | Škrob rozpustíme ve vodě. Jablka nakrájená na kostičky, jablečnou šťávu, cukr a oříšek v kastrolu přivedeme k varu, přidáme škrob a minutu povaříme. Pak odstavíme z ohně. |
2 | Těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, naklademe na ně jablkovou směs, přeložíme je, ale nepřimačkáváme je. Pečeme je asi třicet minut. |
3 | Ušlehanou smetanu smícháme s cukrem a likérem. Směsí polijeme hotové jablečné kapsy. |
Poznámka
Rýžový škrob můžeme nahradit Solamylem.